top of page

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
κ. ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΥΛΟΥΜΑ

VARSAS DIAFHMISH LAST.jpg
P A UNISEX HAIR SALON 3.jpg

Αγαπητοί αθλητές,


Εκ μέρους μου εμένα προσωπικά αλλά και εκ μέρους ολοκλήρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, ως η Ανώτατη Αρχή του Αυτοκινηταθλήματος στον τόπο μας, και το οποίο εκπροσωπώ από το βήμα αυτό, σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην σημερινή μας, Δημοσιογραφική Διάσκεψη.


Θέμα αυτής της Δημοσιογραφικής μας Διάσκεψης είναι η παρουσίαση των αθλητών μας που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες στο εξωτερικό σε αγώνες Ράλλυ , DRIFT και NASCAR, και που οι επιδόσεις και επιτυχίες τους προβάλλουν αλλά και τιμούν ιδιαίτερα την πατρίδα μας στο εξωτερικό, καθώς επίσης και την διοργάνωση Διεθνούς Αγώνα Drift στην Κύπρο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος DRIFT τον προσεχή Οκτώβριο από την Κυπριακή Ομοσπονδία
Αυτοκινήτου.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός που θέλουμε να προβάλουμε είναι και η επίσημη παρουσία της Ανώτατης Αθλητικής Αρχής της Κύπρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ελλάδας κ. Λευτέρη Αυγενάκη και της Κυβέρνησης της Ελλάδας γενικότερα, για το προσεχές Ράλλυ Ακρόπολις 2022 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ που θα διεξαχθεί την
ερχόμενη εβδομάδα στις 8 με 11 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα.

Σε αυτήν την τεράστια διεθνούς παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωσης θα παρευρεθούν και θα παρακολουθήσουν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο οποίος θα εκπροσωπήσει επίσημα την Ανώτατη Αθλητική Αρχή του τόπου μας και εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου ο Πρόεδρος της ….. κ. Μανώλης Κουλουμάς. Μένοντας ειδικά σε αυτόν το πολύ σημαντικό αγώνα Ράλλυ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το Ράλλυ Ακρόπολις , το Ράλλυ των θεών όπως αποκαλείται , θα λάβουν μέρος συνολικά 3 κυπριακά πληρώματα. Ο οδηγός Πέτρος Παντελή και Πάμπος Λαός στην θέση του Συνοδηγού , ο οδηγός Αλέξανδρος Τσουλόφτας και ο οδηγός ο Λούης Παπαγεωργίου και στους οποίους ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία, και ευχή μας είναι να τους δούμε και τους 3 στην ράμπα του τερματισμού αυτού του δύσκολου αγώνα , και να τους χειροκροτήσουμε.

Οι αθλητές μας δεν διαπρέπουν μόνον στο Ράλλυ αλλά έχουμε και άλλες σημαντικές και πλήρως επιτυχημένες παρουσίες στην Ευρώπη αθλητών μας και που οι επιδόσεις και αποτελέσματα τους μας τιμούν και είμαστε περήφανοι για αυτούς.


Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζης ο οποίος σήμερα βρίσκετε στην 3 η θέση του Πρωταθλήματος NASCAR για το 2022 και διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις και πιθανότητες την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της φετινή αγωνιστικής χρονιάς του NASCAR.


Σήμερα δεν βρίσκετε μαζί μας επειδή διαγωνίζεται αυτό το σαββατοκύριακο στην Τσεχία και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία και ευχή μας να δούμε την Κυπριακή σημαία να κυματίζει στο βάθρο των νικητών.

Μεγάλες διεθνείς παρουσίες και επιτυχίες έχουμε και στην πλαγιολίσθηση γνωστό ως DRIFT, όπου 2 πρωτοκλασάτοι οδηγοί μας φέτος τρέχουν και διαγωνίζονται στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα DRIFT, με μεγάλες επίσης παρουσίες και επιτυχίες. Αυτοί είναι οι Άνδρος Αντωνίου και Γιώργος Χριστοφόρου και τους οποίους θερμά συγχαίρω και εύχομαι κάθε επιτυχία για όλο το υπόλοιπο της χρονιάς που απομένει. Να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Χριστοφόρου κατέχει την 3 η θέση στο πρωτάθλημα και επίσης με μεγάλες πιθανότητες κατάκτησης του φετινού τίτλου. Συγχαρητήρια φίλοι αθλητές μας.

Η στήριξη των συμμετοχών των αθλητών μας σε διεθνείς διοργανώσεις στο εξωτερικό στο άθλημα του αυτοκινήτου, ήταν , είναι και θα συνεχίσει να είναι, μία από τις σημαντικές προτεραιότητες μας όπου ως ΔΣ φροντίσαμε τόσο να τις επιδιώξουμε όσο και να τις ενθαρρύνουμε με διάφορες ενέργειες και κινήσεις μας, και σε συνεργασία με τον ΚΟΑ, αφού είναι αποδεδειγμένο και πλήρως τεκμηριωμένο ότι αυτές συμβάλλουν σημαντικά τόσο στην αναβάθμιση των επιδόσεων των αθλητών μας όσο και στην απόκτηση καλύτερων εμπειριών από εμάς τους διοργανωτές για περαιτέρω αναβάθμιση των τοπικών διοργανώσεων μας.

Σήμερα εδώ όπως θα παρακολουθήσετε και στην συνέχεια, η σημαντική παρουσία αθλητών μας σε διάφορες διοργανώσεις αγώνων και διεθνών πρωταθλημάτων στο εξωτερικό, με πολύ σημαντικές διεθνείς διακρίσεις θα πρέπει εμείς πάντα να τις προβάλλουμε και να αποδίδουμε τις ανάλογές τιμές
και επιβραβεύσεις αλλά και έμπρακτα να δίνουμε την στήριξη μας μέσω της εκ μέρους μας αναγνώρισης της προσφοράς τους , όπως είναι και αυτή η σημερινή μας εκδήλωση. 


Επιπρόσθετα θα πρέπει να στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους αθλητές μας και να δίνουμε τα απαιτούμενα κίνητρα για περαιτέρω ενθάρρυνση προς αυτούς για συνεχή προσπάθεια και καλύτερα αποτελέσματα.


Σας ευχαριστούμε θερμά και πάλι για την εδώ παρουσία σας και η οποία αποτελεί για όλους εμάς που ασχολούμαστε με το άθλημα του αυτοκινήτου, μεγάλη και ξεχωριστή τιμή αλλά και απόδειξη ότι το άθλημα μας άρχισε να αναβαθμίζεται επιτέλους, να καταξιώνεται αλλά και κατηγοριοποιείται στην
συνείδηση του αθλητικού κόσμου, ως ένα από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα στον τόπο μας.


Εμείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και σοβαρότητα να κάνουμε ότι είναι αναγκαίο αλλά και θα προχωρήσουμε σε τομές όπου χρειάζονται να γίνουν, με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα οργανισμό , που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής και θα εργάζεται και θα λειτουργεί
μέσα σε επαγγελματικά πρότυπα, αλλά και σε πλήρη εναρμόνιση με τον Περί ΚΟΑ Νόμους & Κανονισμούς και σύμφωνα και με τις υποδείξεις του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Ευχαριστούμε τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (κ. Κάλλη Χατζηιωσήφ ) για την στενή συνεργασία που έχουμε αλλά και την συνεχή στήριξη του προς την Ομοσπονδία μας.


Ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο , Αντιπρόεδρο , Εκτελεστική Επιτροπή και Μέλη του Δ.Σ. της ΚΟΕ για την παραχώρηση της αίθουσας.


Κλείνοντας Θα ήταν παράλειψη μου να μην εκφράσω τις μεγάλες μας ευχαριστίες και στους χρηματοδότες των Πρωταθλημάτων μας και εκδηλώσεων μας την εταιρεία Psaltis Auto parts και ENEOS Lubricants,(κ. Νικόλα Ψάλτη ευχαριστούμε) που η συνεχή στήριξη τους είναι τεράστιας σημασίας για τα θετικά αποτελέσματα που παρουσιάζουμε.


Σας ευχαριστώ

©PITSDIRECT
bottom of page